S PLANINSKIM KROŽKOM NA LUBNIK


35 najbolj zagnanih otrok OŠ Stična in OŠ Zagradec je v soboto, 11. 5. 2024, osvojilo vrh Lubnik, enega najbolj obiskanih vrhov nad Škofjo Loko.

V zgodnjih jutranjih urah smo že sedeli na avtobusu in se ob pol devetih zagnali v hrib. Naš vzpon se je začel pri kraju Gabrovo, kjer smo bili še v dolgih rokavih. Kaj kmalu je pot postala strma in hitro smo se slekli. Po slabi uri hoje smo nadaljevali po bolj položnem terenu. 1025 m visok Lubnik nam je uspelo doseči okrog pol enajstih. Z vrha smo imeli prelep razgled na Ljubljansko kotlino, Selško dolino, Kamniško-Savinjske Alpe, Julijce s Triglavom ter na Polhograjsko hribovje. Počitek smo poleg občudovanja okolice izkoristili še za žigosanje knjižic in malico iz nahrbtnika. Na poti domov nas je čakalo še eno presenečenje. V Škofji Loki smo se namreč ustavili na sladoledu. V res vročem dnevu nam je prav prijalo polizati nekaj hladnega.

V letošnjem šolskem letu smo se povzpeli na Menino planino, Kriško goro, šli na tradicionalni pohod z lučkami po Višnji Gori, se od koče v Krnici s sankami spustili v dolino, s pohodom na Lubnik pa smo letošnje izlete s planinskim krožkom zaključili. Komaj čakamo, da nas vodniki Planinskega društva Polž jeseni popeljejo po novih zanimivih poteh v čudovite slovenske hribe in gore. Hvala vam in se vidimo.

Zapisala: Darja Bregar

Dogodek potekal je v okviru akcije Planinske zveze Slovenije, Slovenija planinari https://slovenijaplaninari.pzs.si/


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja